Luleå Kommun

För lärare och pedagoger:

Om oss

Kulturskolans Verksamhet

Scenkonst

Kulturskolan har i uppdrag att köpa in föreställningar i dans, teater och musik för Luleå kommuns elever. Målgruppen är alla elever från förskolan till gymnasiet.

OBS – Till dessa föreställningar kan endast de som får inbjudan anmäla sig.

Vi jobbar för en likvärdig fördelning av föreställningar på skolorna och i åldersgrupperna. Vi skickar ut inbjudan för varje föreställning till berörda grupper. Grupperna anmäler sitt intresse till oss och vi reserverar platser efter tillgång och bekräftar beställningen.

Utbud från Scenkonst Luleå våren 2018
Förskolan
SJÖBUS!

Sigge och Fia är två glada pirater som plötsligt en dag hittar en konstig grej. Vad kan det vara? Kan det vara en del av en skattkarta? De ger sig iväg på en spännande resa för att söka efter fler delar till kartan och förhoppningsvis hitta det de söker – skatten! Tillsammans med Sigge och Fia får barnen under resan vara med och hitta på en blues, rimma en ramsa, skapa havets ljud, dansa, sjunga och spela!

Gränskatten – Lulestassteater
 
Gränskatten är pjäs för 4 år och uppåt om trygghet, gränser, regler och om rädslan för det främmande.

 

Vem behöver en skatt?  

I denna regnbågsexpedition får vi möta vännerna hönan, tvättbjörnen och marsvinsparet – var och en med sina olika personligheter och kunskaper. De har hört talas om en skatt vid regnbågens slut. Men vad är det för skatt och vad är en bra skatt egentligen?
Uppsättningen är ett samarbete mellan Smålands Musik & Teater och Estrad Norr och är en nyskriven opera för barn som framförs av fyra sångare, en skådespelare och fem musiker.

Förskola och lågstadiet
Apan – HDN Studio
http://www.dansinord.se/wp-content/uploads/2018/01/Apan16_9_72ppi-1024x576-600x600.jpg
En glad och spännande dansföreställning med animerad film!
Apan är äventyrlig och kvick, ibland lite för nyfiken för sitt eget bästa. Full av upptåg
klättrar hon i träd, ibland blir det kaos, ibland kalas. Visst kan vi alla känna igen oss i apan?
Kom och hälsa på apan i djungeln!

 

Lågstadiet
Musik punkt nu

I denna konsert utlovas närkontakt med klassisk musik, musiker och instrument. Här får barnen möta musiken på riktigt istället för ur en högtalare på en surfplatta eller dator. En mycket erfaren stråkkvartett, där flertalet av musikerna arbetar som pedagoger, spelar klassisk musik för barnen. Men vad nu – hörde vi plötsligt några takter av Här kommer Pippi Långstrump? Och lät inte det där som en låt från filmen Frost? Barnen får berätta vad de kände igen och vad de egentligen hörde.
Medverkande
Karl-Bertil Norlén, violin, Catharina Kristoffersson, violin, Nina Sandell, viola
och Mattias Sandlund, cello.

UR-Kul

Succéduon från Doktor Kling & Syster Violino är tillbaka i länet! Men nu är det fokus på något så komplicerat som tid! Ja, vart tar tiden vägen när man sover? Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren? Och hur många ”strax”-ar går det på en kvart?

 

Låg och Mellanstadiet
Let´s kringelikrok/ Olla rinkisellä
Let´s kringelikrok
När Thomas och Janne är i lektagen upphör tiden och livet utanför ringen att existera…i en tajt kommunikation med barnen skapas en helt egen värld där allt är möjligt och där barnets innersta, spontana och kreativa förmågor får fritt spelrum. I våra lekar växlar vi friskt mellan mycket aktiva lekar med hopp, spring och klapp till stillasittande lekar med tanke, uppmärksamhet och lyssnande. Thomas leder lekarna och Janne ackompanjerar på dragspel på ett följsamt sätt som verkligen inspirerar till leklust! Svenska, meänkieli och finska är de språk som används. Gamla tiders ringlekar roar fortfarande och det går undan i svängarna när det här gänget låter barnen prova på hur barn lekte förr i tiden till ackompanjemang av dragspelsmusik.
Medverkande: Jan Johansson, dragspel och Thomas Olofsson, lekledare.

Mellanstadiet
Poesimelodi
Poesimelodi
När Norrbottensmusiken i samarbete med Länsbiblioteket och länets kulturskolor 2013 utlyste projektet Poesimelodi kunde ingen ana vilken stor succé detta skulle komma att bli – eller hur många unga människor runt om i länet som skulle skapa spännande musik tillsammans, i många led! Därför gör vi om det, eftersom det involverar och triggar länets unga talanger!

 

Högstadiet & Gymnasiet

Syskonen Kunda

Syskonen Kunda är kända för den musikaliska vitalitet och känsla de förmedlar med sin vackra stämsång. De musikaliska syskonen har sedan de kom som flyktingar från Kongo-Kinshasa till Sverige och Råneå gjort ett starkt avtryck i Luleås musikliv. Och det är just där i mammas kök i lägenheten i Råneå som de började sjunga tillsammans och tankarna om att bilda en grupp föddes. Idag är de en etablerad grupp som sjunger och uppträder på många scener.

9 – Cas Public

En dansare som inte är lik någon annan
En dansare som inte är lik någon annan. En dansare som kan tystnadens språk i rörelser och en koreograf som vet att ta tillvara på den gåvan. Det är hjärtat i den här föreställningen som är en djärv resa genom sinnenas sensationer.  
Cai Glover övervann en hörselnedsättning för att bli professionell dansare. När han mötte koreografen Hélène Blackburn såg hon något nytt och spännande i hans sätt att uttrycka sig.  Hans handikapp blev gnistan till en föreställning som satte handikappet i fokus. När Glover tog av sig sin hörapparat upptäckte Blackburn att han blev en mycket bättre dansare. Och vad kan passa bättre till en sådan föreställning än ett klassiskt mästerverk som komponerats av en döv tonsättare – den 9:e symfonin av Beethoven.

 

Dag Lindberg Lindberg Dag

070-601 69 83