Luleå Kommun

För lärare och pedagoger:

Om oss

Kulturskolans Verksamhet

Scenkonst

Kulturskolan har i uppdrag att köpa in föreställningar i dans, teater och musik för Luleå kommuns elever. Målgruppen är alla elever från förskolan till gymnasiet.

OBS – Till dessa föreställningar kan endast de som får inbjudan anmäla sig.

Vi jobbar för en likvärdig fördelning av föreställningar på skolorna och i åldersgrupperna. Vi skickar ut inbjudan för varje föreställning till berörda grupper. Grupperna anmäler sitt intresse till oss och vi reserverar platser efter tillgång och bekräftar beställningen.

Utbud från Scenkonst Luleå våren 2018

Förskolan

REP O RANDIGT

 

Med kontrabas, fiol, rörelse och några snören leker Åsa och Petter fram en konsert som alla kan förstå, oavsett vilket språk man talar. Snörena förvandlas till flygplan, badbaljor, instrument, en tur på hästryggen och mycket annat – det är som trolleri fast på riktigt!

Förskola och lågstadiet

På våran gård

Barnkonserten På våran gård är baserad på sångerskan Ann-Louise Hansons fartfyllda barnskiva med samma namn från 1980. Här får vi följa pojken Albert som bor på en gård med sin mamma Karin, bröderna Nils och Oskar och hjälpredan Siv (som drömmer om att bli astronaut!)

Lågstadiet

Rim och rap med Hiphop sagor


”Du måste titta vänster, sen åt höger, titta vänster igen och sen gå över” rappar John Landefelt, en av Sveriges främsta freestyle- och battlerappare som under namnet Shazaam turnerat världen runt och som har över 10 miljoner visningar på YouTube. I hans produktion Hiphop sagor där han kallar sig Jompa står glädje, spänning och lärande i fokus – och allt framförs med rap och hiphop.

Låg och Mellanstadiet

Sabelles röda klänning –
Teater Fredag

Det här är en berättelse om att hitta sin plats i en ny värld.
En föreställning som på ett starkt och uttrycksfullt sätt
beskriver ett flyktingbarns resa till ett nytt liv.

Magi i musikfabriken

Följ med på en magisk resa i musikfabriken där publiken involveras genom att delta i klang och takter genom stamp och klapp och problemlösning. Instrument som cello, piano och violin står för musiken medan en trollkarl fungerar som en ciceron som rör sig ut bland publiken och instrumenten.

Mellanstadiet

DOLL CONSPIRACY
Av Isabel Cruz Liljegren

Norrbottensteaterns unga scen presenterar Doll conspiracy - en skräckthriller för mellanstadiet om ensamhet, konspirationsteorier och besatta dockor.

Mellanstadiet och Högstadiet

Millas mirakel

Andra delen i MolièreEnsemblens “Hjälteprojekt” som syftar till att stärka
ungas självkänsla och genom hjälteberättelser finna de positiva tankarna om sig själva.

Zacke


När Luleårapparen Zacke gav sitt namn till känna på den svenska hiphop-scenen gjorde han det med välvässad penna, akrobatisk tunga och personligt uttryck. Sakta men säkert etablerade han sig även som en av landets bästa textförfattare. Zacke, som heter Zakarias Lekberg, är en av få som sedan debuten 2010 lyckats skildra storstad kontra landsort på ett sätt som inte skriver någon på näsan, utan på ett sätt som berättar människors historier.

Högstadiet & Gymnasiet

The Magnettes

Rebecca Digervall och Sanna Kalla började sjunga tillsammans i mellanstadiet. Redan där och då lades grunden till gruppen The Magnettes, som med nya bandtillskottet Tomas Bäcklund Thuneström nu har hunnit turnera i både Ryssland och USA med spelningar i bland annat Los Angeles, Edmonton, Chicago – och de har gästat vad som kallats världens största musikfestival, Summerfest i Milwaukee.

My Life – Globetree

KörbärsblommanSam 049 (2)

På begäran kommer My Life och Child's Life tillbaka på turné till hösten 2017 och våren 2018. Föreställningarna spelas av sex barn och ungdomar från Dandora, en förort till Nairobi i Kenya och handlar om deras egna liv i slummen och på gatan med fokus på flickornas utsatthet. I Dandora finns Afrikas största soptipp. Livet på gatan och i slummen är tungt men där finns också samhörighet, glädje och framtidstro.

Lindberg Dag

070-601 69 83