Luleå Kommun

För lärare och pedagoger:

Om oss

Kulturskolans Verksamhet

Scenkonst

Kulturskolan har i uppdrag att köpa in föreställningar i dans, teater och musik för Luleå kommuns elever. Målgruppen är alla elever från förskolan till gymnasiet.

OBS – Till dessa föreställningar kan endast de som får inbjudan anmäla sig.

Vi jobbar för en likvärdig fördelning av föreställningar på skolorna och i åldersgrupperna. Vi skickar ut inbjudan för varje föreställning till berörda grupper. Grupperna anmäler sitt intresse till oss och vi reserverar platser efter tillgång och bekräftar beställningen.

Förskola och lågstadiet

Guju-Guji


 
Berättelsen börjar med att ett krokodilägg råkar hamna i ett ankbok. Ur ägget kommer Guji Guji, en liten krokodil som kommer att växa upp som en anka. Berättelsen handlar om olikheter, kärlek, vänskap och att tänka själv. Fritt efter Chih-Yuan Chens bok med samma namn.

 

 

Låg och Mellanstadiet

Vår underbara värld


Ett musikaliskt kunskapsfyrverkeri om jordens bästa underverk, uppfinningar och äventyr i nyskrivna låtar och nästan sanna historier om allt från han som uppfann dynamiten till kinesiska muren.

 

Plupp

 

Plupp möter olika äventyr tillsammans med sina båda vänner Slamma (lämmeln) och Tjeske (hermelinen) i denna dramatiserade föreställning av Inga Borgs barnböcker om Plupp.

 

Inlandsisens hemlighet

 

I den här musikteatern tas publiken med på en tidsresa tillbaka till stenåldern. På ett fantasifullt sätt får vi reda på de allra senaste arkeologiska upptäckterna om den här fascinerande tidsåldern

 

Mellanstadiet

Giron Sámi Teáhter ger föreställningen Annorlunda/Sïerrelaakan.

En aktuell berättarföreställning om att vara annorlunda på utsidan, och på insidan. Vi utgår från historien om Christina Catharina Larsdotter, också kallad Stor-Stina eller långa lappflickan. Hon blev 2,10 meter lång och visades upp som en jätte runtom i Europa på 1800-talet. Vi möter också andra karaktärer och ställer tänkvärda frågor. Hur olik får man vara?

 

Högstadiet & Gymnasiet

Liv Strömquist tänker på dig


Alla som läst Liv Strömquists serier vet att hon levererar kompromisslös, skruvad och analytisk humor om allt från sex, klass, maktstrukturer och samhällskritik i allmänhet till feminism i synnerhet. Rikskänd blev hon 2013 för sitt sommarprat i P1. Nu har hennes seriestrippar klivit ur sin tvådimensionella värld och får blodfullt liv på Norrbottensteaterns scen och turné våren 2017.

 

Laptopkonsert


Vi erbjuder en unik möjlighet för skolklasser i Norrbotten att medverka och bli delaktiga i en konsert tillsammans med en av Sveriges främsta kammarensembler – Norrbotten NEO. Musiken är specialskriven av tonsättaren Anders Lind.

 

Dag Lindberg Lindberg Dag

070-601 69 83