Luleå Kommun

Skolansvarig

Anna Haapamäki

piano, tvärflöjt

073-076 33 28

Övriga Kulturskolepedagoger på skolan

Stefan Viklund

gitarr, elbas

Karin Nilsson

sång, piano, ensemble

Östra skolan

Östra skolan
Vill du börja spela eller sjunga i Kulturskolan?

Hos oss kan du lära dig spela ett instrument eller sjunga och Kulturskolans lektioner är avgiftsfria!

På anmälningssidan kan du se vilka instrument som finns att välja på din skola. Du spelar på skolan under dagtid. Vid höstterminens start i åk 4 kommer vi från Kulturskolan till din skola och informerar om vår verksamhet. Undervisningen kommer att starta i mitten/slutet av september.

Vissa instrument är det många som vill börja spela och det kan därför hända att du placeras i kö. Får du inte plats på en gång har du förtur till nästa års intag på din skola.

Om du är intresserad av att spela ett instrument som inte finns på din skola kan du i mån av plats spela på Kulturskolan. Då kontaktar du skolansvarig högre upp på sidan.

För att lära sig att spela ett instrument är det viktigt att man får en bra grund och att man övar. Därför måste du ha ett instrument hemma att öva på. Vissa instrument finns att hyra på Kulturskolan. Läs mer här

Väljer du ett blås- eller stråkinstrument kommer du så småningom att erbjudas plats i någon av Kulturskolans orkestrar. Kulturskolan har även en tangentorkester.

För att så många som möjligt ska få plats kan du bara spela ett instrument i taget.

Om du har några frågor, kontakta skolansvarig som du kan se högre upp på sidan.

Anmäl dig här!